• Hem
  • Engagera dig
sida

Engagera dig

Stockholms största partiförening

Hos oss hittar du en plattform för ditt engagemang i socialism, feminism, antirasism och ett hållbart samhälle. På den här sidan kan du läsa om hur du kan engagera dig.


Bli medlem

Det är tillsammans vi skapar ett jämlikare, rättvisare och mer feministiskt Sverige! Ju fler vi är, desto starkare blir vi – bli medlem i Vänsterpartiet!

Om du är yngre är du också välkommen till Ung Vänster Hammarby-Skarpnäck.


Lär dig mer

På sidorna under Engagera dig finns mer information (följ länkarna nedan):


Politiskt förtroendevald

Under året utlyses nomineringar för olika politiska uppdrag. Nomineringsanmodan till dessa förtroendeuppdrag skickar vi ut till alla medlemmar via mejl. Kontakta oss gärna i styrelsen om du är intresserad av ett speciellt uppdrag eller vill veta mer!


Arbetsgrupper

Om du vill bli aktiv i vår förening lokalt, men inte ha ett politiskt uppdrag eller sitta i styrelsen så är det enklaste sättet att gå med i en arbetsgrupp. Här nedan ser du vilka grupper som är aktiva hos oss just nu. Maila oss för att komma i kontakt med en grupp!

Bostadspolitiska gruppen

Bostadspolitiska är aktiv i kampen mot marknadshyra och samarbetar med bl.a. Hyresgästföreningen.

GRAF – Gruppen mot rasism och andra förtryck

GRAF anordnar samtal och aktiviteter med antirasistiska och feministiska teman.

Kommunikation- & kulturgruppen

Denna grupp är nystartad och tanken är att den kommer arbeta med sociala medier, hemsidan, och arrangera lokala konst- och kultur-event.

Medlemsgruppen

Medlemsgruppen är de som ringer runt, anordnar träffar för nya medlemmar, sociala aktiviteter, studiecirklar, startar nya arbetsgrupper och hjälper medlemmar att hitta rätt i föreningen och partiet.

Miljö- och klimaträttvisegruppen

Miljö- och klimaträttvisegruppen anordnar studier, aktivism, diskussion, motioner, mm. kring klimatpolitik.

Skolgruppen

Skolgruppen är en ny grupp som bland annat kommer diskutera och anordna opinionsbildande möten om skolpolitik.

Tidningsgruppen

Tidningsgruppen gör vår (fysiska) tidning ”Vänstern i Hammarby-Skarpnäck”. Den ges ut i vår stadsdel några gånger om året.

Har du en idé?

Saknar du någon grupp? Vill du starta ett bebiskafé, studiecirkel, hålla i ett samtal, en kulturaktivitet eller nåt annat? Maila oss!


Sprid vår politik digitalt

Antingen du bara är sympatisör eller redan medlem tycker vi att det är toppen om du retweetar oss på Twitter och kommenterar och delar våra inlägg på Facebook och Instagram där du kan följa oss för lokala event och uppdateringar.


Stötta partiet ekonomiskt

Vänsterpartiet är ett fattigt parti med stora ambitioner. Skänk valfri summa till Vänsterpartiet via den här sidan.


Bli månadsgivare för att vi ska kunna behålla vår lokal!

Vår förening har en lokal på Svartågatan 16 i Bagarmossen. Det här är navet i vårt lokala engagemang där olika arbetsgrupper har sina möten och jobbar med olika frågor.  För att kunna ha vår lokal och möjliggöra lokalt engagemang  är vi beroende av att vi alla hjälps åt! Du kan bidra genom att bli månadsgivare. Ditt stöd går oavkortat till lokalen och du kan betala via autogiro. Läs mer här.


Aktivitetsportalen Zetkin

Som medlem anmäler du dig enkelt till våra aktiviteter i vår aktivitetsportal Zetkin: https://www.zetk.in/o/vansterpartiet-hammarby-skarpnack eller mejla [email protected].

Dela den här sidan:

Kopiera länk