Okategoriserade

Varning för ombildningskonsulter i Bagis

Boende på Fogdevägen i Bagarmossen har nyligen fått brev hem från ”Ombildningskonsulten” med intresseanmälan för ombildning av hyresrätterna. Ett antal boende har gått samman och skrivit ett brev till grannarna, där de boende uppmanas att inte skicka in intresseanmälan till ”Ombildningskonsulten”, som är ett företag som gör egen vinst på en ombildning. En ombildning av hyresrätter är en långdragen process och under en sådan stoppas all planerad renovering och underhåll av lägenheter. Bevarandet av allmännyttan är viktigt av den anledningen att alla har rätt att bo – även de som inte har råd eller lust att ge sig in i bostadsmarknaden. För Vänsterpartiet Hammarby-Skarpnäck är bevarandet av allmännyttan en viktig fråga och vi applåderar därför det initiativ som de boende på Fogdevägen tog genom att skriva brev till grannarna om att tillsammans verka för att en ombildning inte blir av.

Nätverket Rädda Hyresrätten har för övrigt gett ut den här handboken mot ombildning.

Länktips: Vänsterpartiets bostadskampanj Hem för alla.

Kommentarer är avstängda.