aktivism

KÄNNER DU DIG LITE SUGEN PÅ ATT FÖRÄNDRA VÄRLDEN HÖR AV DIG!


Nu står vi inför ett nytt år, ett år där världsläget snabbt har blivit hårdare. Med det mest skakande valet av Donald Trump till USA:s president, och där spänningarna ökar både inom och utom EU, flyktingsituationen förvärras, högerkrafterna stärks, aborträtten hotas i Europa och i övriga världen.

Nu om någonsin är det tid för aktivister att organisera sig och ta itu med de brännande politiska frågorna. Ett skäl är också att vi här i Sverige närmar oss ett riksdagsval, och det gäller att vara rejält förberedd.

Men grattis du som bor i Hammarby-Skarpnäck, för här finns en av V Storstockholms största partiföreningar, med många bra aktiviteter och en egen lokal i Bagarmossen.

Här har vi en fin gemenskap där vi strävar efter att lära känna varandra, arbeta tillsammans och diskutera tillsammans. Ett partis styrka är dess medlemmar, och den lokala verksamhet som föreningen bedriver har nått vissa framgångar under åren.

Vår kamp för att ”Hemmet för gamla” här i Enskede skulle återföras till kommunen, från ett riskkapitalbolag, har till exempel haft framgång efter flera års kamp. Många sådana lokala frågor är viktiga för partiets framgång. Men samtidigt deltar vi också i partiets bredare kampanjer, till exempel när det gällde Vattenfalls planerade försäljning av brunkolet i Tyskland, där regeringen avstod från att stoppa affären. Också kampanjer som gällde marknadshyror, låglönejobb, vinster i välfärden har vi deltagit aktivt i.

Förra året var ett bra och givande verksamhetsår här i V Hammarby-Skarpnäck. Andra exempel är att vi satte stopp för bilvägen genom Bagisskogen för vi vill bygga ett Stockholm för människor inte för bilar, och att vi såg till att förlänga öppettiderna i kulturhuset i Skarpnäck för att göra kulturen mer tillgänglig.

Liksom förra året har vi nu planer för detta år.
Vill du arbeta med frågor kring feminism? Snart är det 8:e mars och det blir många möjligheter för aktivister att delta. Dela ut flygblad, sätta upp affischer, organisera träffar, diskutera politiken kring feministiska frågor.

Är du intresserad av fackliga frågor? Vårens stora event är 1 maj och här finns förslag på träffar, diskussioner, arrangemang kring fackliga frågor och organisering, och kring arbetsvillkoren såsom löner, arbetstider, arbetsrätt mm. Här finns många tillfällen att bidra och att delta i diskussioner.

Detta och många andra frågor både lokalt och på riksplanet kommer föreningen att ägna sig åt. Du som vill delta i väsentlig politisk verksamhet i en tid när vi alla känner att det behövs, du kan vara med i föreningen V Hammarby-Skarpnäcks lokala arbete genom att till exempel maila till [email protected] eller ringa på 070-109 59 67.

Du som är medlem och gärna vill ställa upp i föreningens styrelse, kan nominera dig själv eller någon annan genom att maila eller ringa valberedningen [email protected] /  070-832 99 11. Ny eller erfaren alla är välkomna att nominera sig till styrelsen! Det är en supertrevlig styrelse som behöver fler som kan hjälpas åt att skapa ett mer feministiskt, socialistiskt och rättvist Hammarby-Skarpnäck! Så om du känner det minsta sug att förändra världen hoppas vi att du hör av dig!

Glöm inte att årsmötet för medlemmar är den 12 februari 2017 kl 15-18 på Turteatern i Kärrtorp, Lågskärsvägen 13, veg/vegansk middag från kl 18:00.
OSA: [email protected]

Titta gärna in på vår hemsida, där kan finnas nyheter och alltid ett uppdaterat kalendarium där du ser vad som händer: http://hammarby-skarpnack.vansterpartiet.se
Vi finns även på facebook: https://www.facebook.com/vhammarbyskarpnack

Varma hälsningar
Elena Karlström, ordförande V Hammarby-Skarpnäck
Therese Jonasson, vice ordförande V Hammarby-Skarpnäck

 

 

 

Kommentarer är avstängda.