Valrörelsen

Vänsterpartiet Hammarby-Skarpnäcks kandidater i valet, #3: Daniel Söderberg Talebi

Daniel S T. Bild

Daniel Söderberg Talebi från Hammarbyhöjden står på plats 14 på vänsterns riksdagslista i höst.

Namn: Daniel Söderberg Talebi

Kandiderar till: Riksdagen, plats 14 på listan

Ålder: 25 år

Bor: Hammarbyhöjden

Jobbar som: Butiksanställd

Tre hjärtefrågor:

Trygga jobb. Många, speciellt kvinnor & unga har otrygga anställningar, oftast på korta kontrakt med ovisshet om anställningen finns kvar nästa månad, vecka eller dag. Vi är inga ”extra” som bara behövs ”tillfälligt”. Utan oss stannar Sverige. Anställningsskyddet måste stärkas, heltid bli rättighet.

Rätten till bostad. Marknaden kommer inte lösa bostadsbristen. Samhället måste ta ansvar för att det byggs lägenheter som vanligt folk kan efterfråga.

Välfärd att lita på. Välfärden privatiseras, är underfinansierad och utsatt för vinstdrift. Många är oroliga för kvaliteten i t ex sjukvård, skola & omsorg. Ingen ska behöva privat sjukförsäkring, bli vanvårdad på äldre dar och inget barn gå i dålig skola. De privata vinsterna ska bort och välfärden måste få kosta.

Favoritplats i söderort: Nytorps gärde.

Kommentarer är avstängda.