Okategoriserade

Vi lanserar lokalt feministiskt 10-punktsprogram

På måndag 25/8 lanserar Vänsterpartiet i Hammarby-Skarpnäck ett lokalt 10-punktsprogram för en mer jämställd och feministisk stadsdel.

Vänsterpartiets politik genomsyras av en socialistisk feminism och i Hammarby-Skarpnäck ska vi gå från ord till handling.

10-punktsprogrammet lanseras under ett lunchföredrag med tema feminisktisk familjepolitik, måndagen den 25/8 kl 11.30-12.30 på Turteatern som gästas av riksdagskandidaten Nooshi Dadgostar.

Det feministiska 10-punksprogrammet innehåller bland annat öronmärkta medel för grupper som jobbar med jämställdhet och aktiviteter som gynnar tjejer i stadsdelen, återinförande av ungdomsmottagningen i Kärrtorp, krav på högre löner och rimligare arbetsvillkor inom välfärden och satsningar inom förskolan och kollektivtrafiken.

– Feminism är rättvisa. Vänsterpartiet kommer att göra allt för att bygga ett rättvist och jämställt Hammarby-Skarpnäck, säger Marie Näslund, (V) Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

– Vår stadsdel har under borgerligt styre haft bland de största barngrupperna i Stockholm. Vi behöver fler förskollärare och fler förskoleplatser i vår stadsdel. Vi kommer även arbeta för en nattöppen förskola i vår stadsdel så att alla föräldrar har möjlighet att arbeta, säger Tina Kratz, (V) gruppledare i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

Ladda ner vårt lokala feministiska 10-punktsprogram

Kommentarer är avstängda.